Chinese kalligrafie

Met de term Chinese kalligrafie bedoelt men de kunstvorm van het schepen en schrijven van de oudste symbolen van de wereld, Chinese karakters. het Chinese schrift is een van de oudste schrijfvormen die bestaan. In 4000 v.C. bedachten de voorouders van de huidige Chinezen kenmerkende beelden uit hun leven en werk in relatie tot de natuurlijke wereld, die ze vervolgens in hun gebruiksvoorwerpen sneden en brandden. Omdat ze bestaan uit lijnvormige patronen zijn deze gravures de vroegste voorbeelden van rudimentaire pictogrammen waarmee abstracte gedachten werden uitgedrukt. In de vele duizenden jaren daarna zijn hieruit allerlei boeiende Chinese karakters en stijlen ontstaan en gelijktijdig daarmee de kunst van het kalligraferen. De Chinese karakters staan zelf niet alleen voor woorden maar ook voor de cultuur, kunst en geschiedenis van China.

U kunt kiezen voor een cursus van 6 lessen of een workshop kaligrafie, kaligrafie in uw naam of gecombineerd met bloemsierkunst.
Meer informatie kunt u vinden op de desbetreffend pagina’s. Voor overige aanvragen neem gerust contact op via onze e-mail chinesetaalenu@gmail.com.

Klik hier voor workshops
Klik hier voor cursus
Schuiven naar boven