Uw naam in het Chinees

Uw (westerse) naam in het Chinees vertaalt. Digitaal of bedrukt op een luxe satijnlint wat daarna wordt bevestigt op een luxe gevouwen kaart.
Het wordt een compleet persoonlijke cadeau!

Over Chinese namen

Chinese namen bestaan voornamelijk uit twee of drie karakters. De naam begint altijd met de familienaam (achternaam) in tegenstelling tot onze namen. Vervolgens komt de voornaam die uit één of twee karakters bestaat. Deze kunnen uit alle karakters en betekenissen bestaan. Vaak worden bepaalde woorden gebruiken voor jongens zoals woorden kracht, sterk….en bepaalde speciale woorden gebruiken voor meisjes zoals woorden mooi, bloemen namen etc… Ook worden er nog wel eens mythische dieren als tijgers en draken gebruikt. Soms wordt het eerste karakter van de gegeven naam gedeeld door broers en zussen (generatienaam).

Hoe wordt een naam vertaald in het Chinees?

In Chinese taal bestaat er geen directe vertaling voor Nederlandse namen.

Wanneer een westerse naam naar het Chinees vertaalt, wordt de naam fonetisch (op uitspraak) vertaald. Een westerse naam wordt opgedeeld in lettergrepen, die een bepaalde klank hebben. Deze klanken worden vertaald naar Chinese tekens, die dezelfde klank hebben. Elk van deze karakter heeft een bepaalde betekenis of meerdere betekenissen. Van daaruit wordt een passende karakter gekozen voor uw naam. Het is handig als u ons iets meer informaties geven bijvoorbeeld dat het om een jongen of meisje naam gaat.

Producten bestellen

Wij hebben twee verschillende maten A4 en A5 van kaarten om uw naam op een mooie manier te maken.

1/ uw naam vertaalt en bedrukt op een satijnlint en daarna bevestigt op een luxe A4 of A5 gevouwen kaart op buitenzijde, en binnenzijde kunt u de vertaling /uitleg van de gekozen karakters met betekenis(sen) zien, en er is een ruimte om je eigen boodschap op te schrijven.

Prijzen


Artikel codeKosten excl. verzendkostenVerzendkosten brievenbuspakketTotale kosten
sat.lintk A4€ 20,00€ 4,50€ 24,50
sat.lintk A5€ 15,00€ 4,50€ 19,50
Digitaal naam vertaling€ 10,00N.V.T.
Digitaal via e-mail
€ 10,00

2/ uw naam voor bijvoorbeeld een tatoeage

Een naam vertalen voor een tatoeage is ook mogelijk. U ontvangt een JPG bestand via e-mail.

Bestellen:

Stuur een e-mail naar chinesetaalenu@gmail.com met de naam en vooral aangeven of deze naam een meisje of jongen is met de postadres. U ontvangt dan een bevestiging en betaalgegevens.

Schuiven naar boven